Çözümler » Server ve Depolama
Server
İşletmenizin iş sürekliliğini sağlayan uygulamaların doğru konumlandırılmış bir sunucu üzerinde çalışması çok önemlidir.Hızla gelişen teknoloji ve uygulamaların daha fazla kaynak istemesi nedeniyle sunucu ihtiyaçları değişim göztermektedir. Performans analizleri neticesinde ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, işletmeniz için en uygun sunucu çözümleri belirlenebilir. Ancak gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlarınız da mutlaka hesaba katılmalıdır. Kolay yönetilebilen, genişleyebilir bir yapı sayesinde yatırımlarınızın tam karşılığını alabilirsiniz. Aksi takdirde değişiklik gerektiren bir durum ile karşılaştığınızda yüksek maliyetli yatırımlar yapmanız gerekebilir.
Firmamız, uzman satış ve teknik ekibiyle, bugün ve gelecekteki iş ihtiyaçlarınızı karşılayacak, başlangıç seviyesinden en yüksek seviyeye kadar, maksimum kapasite ve performans sağlayan sunucu modelleri ile satış öncesi ve sonrası katma değerli hizmetler sunmaktadır. Yönetimi kolay ve aynı zamanda esnek, ölçeklenebilir ve ekonomik sunucu modelleri için HP, IBM, Dell, Fujitsu-Siemens ve SNC gibi lider üreticilerin iş ortaklığını yürüten firmamız; sunucuların temini, montajı, devreye alınması, işletim sistemi kurulması, yazılım ve donanım yapılandırma çözümleri sunmaktadır.
Performans ve Ürün Analizi
Operasyonel Maliyetlerin Düşürülmesi
Kolay Yönetilebilirlik
Yüksek Performans
Kesintisiz İş Sürekliliği
Sunucu kurulumlarımız müşterinin gereksinimlerine göre farklılık gözterebilmektedir. Sunucu üzerindeki bu avantajlı uygulamaları şöyle sıralayabiliriz. Bu uygulamalar tek bir sunucu üzerine kurulacağı gibi birden fazla sunucuya da farklı uygulamalar kurulabilir.
Web Server
Mail Server
DataBase Server
Domain Controller
File Sharing
Proxy Server
FTP server
CA Server
Sanal Server
Web Server:
Müşterilerimizin var olan web sayfalarını internet üzerinde yayınlanması için kurulan uygulamadır. Bu uygulama sayesinde müşterilerimiz, dışarıdan başka bir firmadan Web Sayfası hosting hizmeti almak zorunda kalmayıp ek bir kazanç sağlamış olur.
Mail Server:
Müşterilerimizin bünyesinde kullandığı E-mail adreslerini kendi sunucularında barındırması için kurulan uygulamadır. Bu uygulama sayesinde müşterilerimiz, dışarıdan başka bir firmadan E-mail hosting hizmeti almak zorunda kalmayıp ek bir kazanç sağlamış olduğu gibi E-mail sayısında da kendisini sınırlamış olmaz.
DataBase Server:
Müşterilerimiz kendi içerisinde kullanmış olduğu ve veri depolama sistemine ihtiyaç duyan bir yazılımın veri depolaması amacı ile kurulacak uygulamadır. İşlenecek olan verinin güvenliği ve işleme hızından dolayı kesinlikle kendi bünyesinde kurması gereken bir uygulamadır.
Domain Controller:
Müşterilerimizin kendi içerisindeki kullanıcılarına tek bir merkezden uygulama kısıtlama ve kontrol altında tutabilmesi için gereken bir uygulamadır. Kullanıcı sayısının çok fazla olduğu sistemler üzerinde yönetimin tek bir noktadan kolayca yapılması açısından çok önem taşımaktadır.
File Sharing:
Müşterimizin kendi içerisindeki dosya paylaşımını yönetecek bir uygulamadır. Bu uygulama ile genel dosyaların herkesle paylasılabileceği gibi özel dosyaların belli bir güvenlik politikaları ile paylaşılmasını sağlar.
Proxy Server:
Müşterilerimizin internet sayfası gezme sürelerini bir miktar hızlandırmak ve gezilecek olan sitelere belirli politikalar getirerek (izinli-yasaklı) sınırlandırmasını sağlayan bir uygulamadır.
FTP Server:
Müşterilerimizin kendi oluşturmuş oldukları dosyaları ya da kendilerine özel gelecek olan dosyaları internet üzerinden gönderip almayı sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde internet üzerinde farklı download-upload sitelerinin kullanılmasına gerek kalmaz.
CA Server:
Müşterilerimizin kendisine kurulacak olan ya da kendilerinin kuracağı uzak lokasyon bağlantılarını kullanıcı adı şifrenin daha da ötesinde bir güvenlikten geçerek kurulmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde bağlantılarımız çok daha güvenli hale gelmektedir.
Sanal Server:
Sanallaştırma sistemleri, depolama aygıtları ya da ağ kaynaklarından herhangi birinin aslını kurmak yerine onları sanal olarak kurmaktır.
Veri Depolama:
Günümüzde, bilginin depolanması büyük, orta ve hatta küçük ölçekli işletmeler için önemli bir gereksinim haline gelmiştir. Depolanan bilgi, felaket durumları karşısında şirketinizin hızla kaldığı yerden faaliyetini sürdürmesine olanak tanırken sınıflandırılabilir olması elinizdeki bilginin yönetilebilir olmasını da sağlamaktadır.
Başarılı bir veri depolama çözümü için ihtiyaçların doğru olarak belirlenmesi ve iyi analiz edilmesi gerekir.Bu doğrultuda geliştirilen bir veri depolama çözümünün şirketinize katacağı önemli değerler vardır. Sahip olduğunuz bilginin raporlanabilir hale gelmesi şirketinizi ve müşterilerinizi daha iyi anlamanıza ve bu doğrultuda stratejiler geliştirmenize olanak sağlar. Faaliyetleriniz sırasında elde edilen bilgiyi etkin şekilde kullanabilir,yedekleyebilir ve tek bir merkez üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde erişerek yönetebilirsiniz. Kolay kullanım için tasarlanmış disk depolama çözümleri, veri korumayı artırmak ve maliyeti azaltmak amacıyla tasarlanmış manyetik bant çözümlerine ulaşabilirsiniz. MYSIS, veri depolama çözümleri ile tüm müşterilerine ihtiyaçlarına uygun, veri güvenliği yüksek ve maliyetli çözümler sunmayı hedef bilmiştir.
Veri Depolama Türleri:
Artan ihtiyaçlara paralel olarak veri saklama teknolojileri de gelişmiş, DAS (direct attached storage), NAS (network attached storage) ve SAN (storage are network) sistemleri yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Directed Attached Storage (DAS):
Verinin saklanacağı cihazın, depolama yapacak olan cihaza doğrudan bağlantısı ile meydana gelen çözümdür. DAS'ın bağlı olduğu cihaz, depolama birimini kendi yerel (lokal) diski olarak kabul eder ve buna göre işlem yapar.
Network Attach Storage (NAS):
Ağ üzerindeki cihazlar tarafından erişilebilen, gönderilen veriyi depolayan ve bu veriye erişimi sağlayan, içerisinde gömülü bir işletim sistemi bulunan ve klasik sunucu sistemlerindeki client/server ilişkisini esas alan bir sistemdir. Gereksinimlere göre, NAS cihazlarının kapasitesi ek diskler ile genişletilebilir. Dosya sunucusu (file server) yerine NAS cihazlarının kullanılmasının nedeni güvenliktir. Dosya sunucularında olduğu gibi, NAS cihazlarında işletim sisteminin istemci tarafı olmadığı için gelen saldırılara karşı daha güvenlidir.
Storage Area Network (SAN):
Paylaşılmış depolama birimlerinin bulunduğu yüksek hızlı ağdır. LAN veya WAN üzerindeki bütün depolama cihazları, SAN teknolojisi ile bütün ağ tarafından kullanılabilir durumda olur. Daha fazla depolama cihazı ağa eklenerek, ağdaki depolama yapacak birimlerin hizmetine sunulabilir.